A The Telegraph értesülései szerint a Middlesbrough védője, Djed Spence keresett játékos lesz a nyári átigazolási piacon.

Spence az idei szezonban nyújtott teljesítményével több Premier Leagueben szereplő topcsapat figyelmét is felhívta. Csapatának vezetőedzője, Neil Warnock többek közt Trent Alexander-Arnoldhoz és Aaron Wan-Bissakahoz hasonlította őt, holott mindkét játékos meglehetősen különbözik egymástól.

A Middlesbrough jelenleg a 19. helyen áll a bajnokságban, a kiesés ellen küzd. Spence elvesztése valószínűsíthetően érzékenyen érintené az együttest. 

A napilap szerint három élvonalbeli klub is versenybe szállt a jobbhátvéd megszerzéséért - a Tottenham Hotspur, a West Ham United és a Southampton.

A The Standard már januárban beszámolt arról, hogy a Tottenham szívesen látná soraiban az angol játékost. Ezt megelőzően a Middlesbrough 1-1-es döntetlent játszott a Tottenham ellen a FA-kupában. José Mourinho a mérkőzés lefújását követően a pályán gratulált a 19 éves labdarúgónak. Lehetséges, hogy ez már megalapozta Spence csatlakozását a Spurshöz, továbbá vonzó lehet a londoni születésű játékos számára a fővárosba való visszatérés is. 

A West Ham United védősora jelentősen meggyengült az elmúlt időszakban. Jeremy Ngakia és Pablo Zabaleta nem hosszabbított a klubbal, Ryan Fredericks pedig nem tud meggyőző teljesítményt nyújtani, ezáltal Spence kiváló megoldás lenne a Kalapácsosok számára.

Kyle Walker-Peters kölcsönszerződése a Southamptonnal a júliusi hónap végén lejár, ennek fényében minél előbb megfelelő pótlást kell találni a megüresedett pozícióra. Az elmúlt években A Szentek több fiatal tehetséges játékosnak is otthont adtak, ez akár segíthet is nekik Spence megszerzésében. 

Egy dolog azonban biztosan kijelenthető - ha a Middlesbrough kiesik a másodosztályból, a tehetséges jobbhátvéd továbbáll.